Canlı tarih ve Diorama müzesi

Canlı tarih ve Diorama müzesi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

stanbul Çağlayan'daki Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi, diorama maketleriyle 3 boyutlu tarihi ziyaretçilerine sunuyor.

Kültür Sanat Servisi

Askeri ekipmanlar ve kıyafetler gibi orijinal on binlerce objenin sergilendiği İstanbul Çağlayan'daki Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi, diorama maketleriyle 3 boyutlu tarihi ziyaretçilerine sunuyor. Hisart Diorama Müzesi'nde; Roma imparatorluğu, Anadolu Selçuklu Devleti, Osmanlı İmparatorluğu, Kurtuluş Savaşı, 1. ve 2. Dünya Savaşı gibi dünya tarihine etki eden olaylara ve savaşlara ait askeri, etnografik eserler yer alıyor. Farklı bir müze anlayışıyla dekore edilen mekân, ziyaretçilerine ilgi çekici 3 boyutlu sunumlarla tarih içinde bir gezi yaşatıyor. Özellikle Çanakkale harbi ile ilgili canlandırmalar ibretlik görüntüler oluşturuyor. Hafta sonunda ailenizle birlikte nitelikli bir zaman geçirme imkanı sunan ve nbsp;ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkaran müze, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri 10.00-18.00 ve Pazar günleri 12.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...