Karanlık dünyalara “ses” veren kitaplık

Düzenleyen:
Karanlık dünyalara  “ses” veren kitaplık

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Hikâye ve roman gibi edebi eserlerin yanı sıra üniversite veya meslek sınavı kitapları da seslendirilerek görme engellilerin kullanımına sunuldu.

Milli Kütüphane Başkanlığınca yürütülen “Konuşan Kitaplık” uygulaması kapsamında, gönüllü okuyucular ile tiyatro ve ses sanatçıları tarafından seslendirilen 5 bin kitap, görme engellilerin hizmetine sunuldu.
Yaklaşık 100 kişinin yer aldığı çalışmayla şimdiye kadar 5 bine yakın kitabın seslendirildiğini kaydeden Milli Kütüphane Başkanı  Zülfi  Toman, “Sadece hikâye veya roman türlerini değil ayırt etmeksizin her türlü kitabı okuyoruz. Ayrıca, okuyucuların önemli kısmı üniversite veya meslek sınavlarına hazırlanan kişiler. Bu doğrultuda test kitapçıkları ve üniversiteye hazırlık kitapları da seslendiriliyor. Üniversite veya meslek sınavlarına giren engellilerin, seslendirilen kitaplar sayesinde sınavlarda yüzde 60’a yakın başarı gösterdiğini gözlemledik.” diye konuştu.
Toman, hizmetten yararlanabilmek için kişinin yüzde 40 görme engelli olduğunu kanıtlayan bir raporla başkanlığa başvurması gerektiğini, gerekli işlemlerin yapılmasının ardından ilgiliye verilen şifreyle internet ortamında okumak istediği kitaba ulaştığını belirterek, halen 300 kişinin uygulamadan yararlandığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...