Ayasofya'da namaz kılınacak gün bekleniyor

Düzenleyen:
Ayasofya'da namaz kılınacak  gün bekleniyor

Ramazan 2016 Haberleri

Müzeye dönüştürülen Ayasofya’da yıllar sonra ezan okundu. Türkiye’deki büyük bir kesim ise ulu mabette saf saf namaz kılacakları günün hasretini çekiyor.

24 Kasım 1934’te Bakanlar Kurulu kararıyla, parasızlık ve “Bütün Şark âlemini sevindireceği” gerekçesiyle müzeye dönüştürüldü Ayasofya... Alınan kararın sonrasında cami kapatıldı, halıları parçalandı, şamdanları eritilmek üzere dökümhaneye götürüldü, levhaları da depoya kaldırıldı... Tüm bu acı hatıralardan 85 yıl sonra önceki gece Ayasofya’da bir ilk yaşandı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in Ayasofya’da katıldığı Kadir Gecesi programının ardından sabah namazı için ezan okundu. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Müezzin Fatih Koca’nın okuduğu ezan sonrası hafızlar da Kur’an-ı kerim tilavet edip, ilahi söyledi. Yıllar sonra ulu mabette yankılanan Ezan-ı Muhammedi sesi, Ayasofya’nın tekrar ibadete açılması beklentisi taşıyan kesimleri de ümitlendirdi. Vatandaşlar tıpkı eski günlerdeki gibi okunan ezanın ardından Ayasofya’da saf saf namaz kılacakları günü bekler oldu.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez de Ayasofya Müzesi’nde düzenlenen programda, İslam düyasındaki problemlere değindi. Görmez DAEŞ’in Müslümanları dönüştürmek adına ortaya çıkan bir proje olduğuna işaret ederek şöyle konuştu: “2 binli yıllardan itibaren İslam medeniyeti yepyeni bir durumla karşı karşıyadır. İlk defa İslam coğrafyasının tamamı küresel güçlerin çatışma alanına dönüştükten sonra içinden çıkan ideolojiler ve cinayet şebekeleri çok farklı manzaralar yaşatmaya başladılar. Onun için, katledilen sadece canlarımız değil, aynı zamanda İslam dinidir. Katledilen sadece canlarımız değil, aynı zamanda İslam’ın insanlığa getirdiği yüce değerlerdir.”

Düzenleyen:  - Ramazan 2016
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...