Aslında onlar ikiz, şimdi dördüzlerini bekliyorlar

Aslında onlar ikiz, şimdi dördüzlerini bekliyorlar

SAĞLIK Haberleri

Tüp bebek tedavisi ile ayrı dönemlerde iki kız çocuğu sahibi olan Huriye Eyibil, tıp dünyasındaki az sayıdaki örneklerden biri olmaya hazırlanıyor

13 yıl çocuk hasreti çektikten sonra tüp bebek tedavisi ile ayrı dönemlerde iki kız çocuğu sahibi olan 40 yaşındaki Huriye Eyibil, tıp dünyasındaki az sayıdaki örneklerden biri olmaya hazırlanıyor. İlk kızları Sıla'yı tüp bebek tedavisi sayesinde 5 yıl önce kucaklarına alan Huriye ve Turgut Eyibil, doktoru Aret Kamar'ın önerisiyle kalan embriyolarını dondurdular. Aradan 2 sene geçtikten sonra Sıla bir kardeş isteyince, yeniden bebek sahibi olmaya karar verdiler. Tüp bebek için son derece meşakkatli ve maliyetli olan tedavi sürecini yeniden yaşamamak için donmuş embriyolarından iki tanesi transfer edildi. İkiz gebelik meydana geldi ancak biri kaybedildi. 2009 yılında Sevdi dünyaya geldi. Eyibil çifti bir kez daha şanslarını denemek istediler ve kalan embriyolar da transfer edildi. Bu defa da ikiz gebelik oluştu. Şu anda 6 aylık hamile olan Huriye Eyibil biri kız biri erkek olmak üzere ikiz bebek sahibi olmaya hazırlanıyor. Aynı dönemde elde edilen embriyolardan dünyaya gelen aralarında 2 yaş olmasına karşın ikiz olan Sıla ve Sevdi de kendilerinden 5 yıl sonra dünyaya gelecek olan dördüz kardeşlerini heyecanla bekliyorlar. Anne adaylarının dondurulmuş embriyolardan elde edilen gebeliğin başarılı olacağına çok inanmadığını belirten Dr. Kamar, "Eyibil ailesi dondurulmuş embriyolardan neredeyse her sene nbsp;bir bebek sahibi oldu. Aradan 5 yıl geçtikten sonra da daha büyük bir başarı oranı elde edilerek ikiz gebelik oluştu" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...