Mart ayında bu balıkları tüketin

Mart ayında bu balıkları tüketin

SAĞLIK Haberleri

Uzmanlar haftada en az iki defa balık tüketilmesini öneriyor. Peki, Mart ayında hangi balıklar tüketilmeli?

Beslenme uzmanları, daha dengeli ve sağlıklı beslenme açısından haftada düzenli olarak en az iki defa balık yenmesini öneriyor. Ancak uzmanlara göre her ay mevsimine uygun balık tüketmelisiniz. Bunun temel sebebi pek çok deniz canlısının yumurtlama zamanının Nisan ve Ekim ayları arasına denk gelmesi... nbsp;


Yumurtlama dönemindeki balıkları yemeniz deniz ekosisteminin bozulmasına sebep olur. Yavru ve yumurtlamak üzere olan balıkları yemeniz bir sonraki balık sezonlarında, balık stoklarının çok hızlı düşmesine ve türlerinin yok olmasına neden oluyor.


İşte hem bunlara sebep olmamak hem de balığın en lezzetli halini tüketmek için Mart ayında bu balıkları tüketin…


- Kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır.


- Gümüş balığı fazlaca çıkmaya başlar.


- Bu balıkların yanında çipura ve tekir de tüketebilirsiniz.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...