Tilekli: 'Bayramda tartınızı sevindirin'

Tilekli: 'Bayramda tartınızı sevindirin'

SAĞLIK Haberleri

Diyetisyen Mustafa Tilekli, kilo kontrolünü devam ettirmek isteyenlerin bayram süresi boyunca beslenmelerine özen göstermeleri gerektiğini söyledi.

Sık bir şekilde tatlı tüketiminin artacağı bayramda dikkat edilmediği zaman Ramazan ayı boyunca verilen kiloların 3 günde geri alınabileceğinin altını çizen Özel FBM Tıp Merkezi Estetik Kliniği Diyetisyeni Mustafa Tilekli, "Ramazan Bayramı bir aylık oruç süresinin sonuna denk geldiği için ayrıca dikkat edilmesi gereken günlerdir. Porsiyon miktarları başta olmak üzere öğün saatleri büyük ölçüde değişir. Eğer uyguladığımız bir zayıflama diyeti varsa bayram günlerini birer kaçamak olarak görmemeliyiz. Metabolizma alıştığı düzenin tam aksine adapte olurken kilo almaya çok daha yatkın hale gelir. Bir ay boyunca verdiğiniz kiloları üç günde alabilirsiniz" dedi.


Diyetlere değişen öğün saatlerine uyarak toplam kalori miktarına sadık kalacak şekilde devam edilmesi gerektiğini ifade eden Tilekli, "Özellikle sık bir şekilde tatlı tüketiminin artacağı bayramda dikkat edilmediği zaman kilo almak kaçınılmazdır. Yapılan ziyaretlerle birlikte sunulan ikramlar kişiyi en çok zorlayan konudur. Bu konuda kararlı olmalı ve porsiyon miktarına özellikle dikkat etmelisiniz. Gün içinde yapılacak olan sabah ve öğlen öğünlerine ek olarak ikramları geri çevirmek yerine porsiyonları yarıya düşürmekte fayda var. Şeker hastaları, hipoglisemisi veya insülin direnci bulunan hastaların bu günlerde çok daha dikkatli olmaları gerekir. Şeker seviyesinin ani düşmesi yükselmesinden çok daha tehlikelidir. Tatlılar bunun en büyük sebepleri arasındadır. Eğer mümkünse sütlü tatlıları tercih etmelisiniz" diye konuştu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...