Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çok televizyon izlemek beyni öldürüyor

Çok televizyon izlemek beyni öldürüyor

SAĞLIK Haberleri

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre çok televizyon izlemek beyni öldürüyor ve alzheimer riskini artıyor.

ABD Califaronia'da yapılan bir araştırma her gün 4 saat ve daha fazla televizyon izlemenin Alzheimer riskini artırdığını ortaya çıkardı. San Fransisco'da bulunan Kuzey California Araştırma ve Eğitim Enstitüsü'nün yaptığı ve Alzheimer Derneği'nin Konferansı'nda açıklanan sonuçlara göre hareketsiz yaşam bilişsel becerileri kötü etkiliyor ve gününü 4 saatten fazla televizyon izleyerek geçiren insanlarda bunama riskini artırıyor. Araştırma için bir grup insan genç yetişkinlik çağlarından itibaren 25 yıl boyunca izlendi. California Üniversitesi'nde psikiyatri, nöroloji ve epidemoloji profesörü olan Kristine Yaffe, araştırmanın özellikle gençler ve çocuklar için çok önem taşıdığını belirtiyor ve dikkate almaları gerektiğini söylüyor.

Daha hareketli bir yaşam
Yaffe'ye göre sadece televizyon ve egzersiz yapmayan insanlar değil, elektronik aletlere bağımlı yaşayan insanlar da risk altında. Fakat Kristine Yaffe'ye göre bu aynı zamanda iyi bir haber. Bilimadamları yıllardır Alzheimer hastalığının tedavisini ve nasıl önleyebileceklerini araştırıyordu. Bu araştırma sonucuna göre daha hareketli bir yaşam sürerek insanlar Alzheimer riskini azaltabilir. Benzer bir sonuç bunama hastaları için de daha önce birçok araştırmada yer almıştı. Egzersizin bunamayı önlüyor ve Alzheimer hastalığı riskini azaltıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...