'Kısırlık en önemli 3. sağlık problemi'

'Kısırlık en önemli 3. sağlık problemi'

SAĞLIK Haberleri

Dünya Sağlık Örgütü, kısırlığın kanser, kalp ve damar hastalıklarından sonra en önemli üçüncü sağlık problemi olduğunu bildirdi.

Ziyneti KOCABIYIK
Her 7 çiftten birinin doğal yollardan çocuk sahibi olamadığını vurgulayan DSÖ, hâlihazırda dünyada 6 milyondan fazla tüp bebek olduğunu ve yakın bir gelecekte tüp bebekle dünyaya gelen çocukların diğerlerini geride bırakacağını hatırlattı. Dünya Sağlık Örgütü'nün saptamasını değerlendiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Özörnek, son yıllarda özellikle erkek kısırlığında artış olduğunu belirterek, modern hayatın erkeklerin baba olmasını zorlaştırdığını ifade etti. Sigara ve alkol gibi zararlı maddelerin erkeklerin çocuk sahibi olma kabiliyetini azalttığına dikkat çeken Dr. Özörnek, “Modern yaşamın sonucunda ortaya çıkan sulardaki atıklar, ağır metaller, hava kirliliği gibi olumsuzluklar üreme sağlığını olumsuz etkiliyor. Ayrıca belli hayvansal gıdaların üretiminde kullanılan bir takım hormonlar, özellikle erkek vücudunda östrojen hormonuna dönüşerek üreme problemine yol açıyor” dedi. 
TÜP BEBEK SAYISI ARTIYOR
Şu anda tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen yaklaşık 6 milyon çocuk bulunuyor. DSÖ, bu rakamın giderek artacağına dikkat çekiyor. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...