Bayramı kilo almadan atlatmak için dengeyi koruyun

Bayramı kilo almadan atlatmak için dengeyi koruyun

SAĞLIK Haberleri

İkramlar yüzünden kilo almamak için beslenme dengesini bayramda da korumak şart.

ZİYNETİ KOCABIYIK
Liv Hospital Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Binnur Şimşek, bayramı hem ikramları reddetmeyip hem de kilo alamadan atlatmanın ip uçlarını verdi. 
1) ÖNCE KAHVALTI SONRA KURBAN ETİ: Bayram sabahında mutlaka hafif bir kahvaltı yapılmalıdır. Aç karnına et yemek midede hazımsızlık ve ağrı şikâyetlerine yol açabilir. 
2) ÇAY KAHVE YERİNE SU: Bayramda da günlük sıvı 
alımını 2.5-3 litre düzeyinde tutup bunun büyük oranda sudan oluşmasına dikkat 
etmelidir.  
3) İKRAM EDİLEN TATLININ DÖRTTE BİRİNİ KABUL EDİN: Bayram ikramlarının en önemlilerinden biri de  geleneksel şerbetli tatlılardır. Karbonhidrat ve yağ içeriği çok yüksek ve kuşkusuz lezzeti de vazgeçilmez olan bu besinlerin her misafirlikte bolca tüketilmesi sonucu hem ciddi kilo artışına hem de reflü ve hazımsızlık şikâyetlerinin artmasına sebep olur. Bu nedenle 4-5 farklı ziyarette tüketilen tatlı miktarının bir porsiyonu geçmemesine özen göstermelidir.
4) ÖĞÜN ATLAMAYIN: İkramlarda yenilen et ve tatlılar düzensiz beslenmeye veya öğün atlamaya sebep olmamalıdır. Günlük 3 ana öğününün aksatılmaması gerekir. 
5) YAVAŞ YİYİN: Her ziyareti mümkün olduğunca uzun tutmalı, ikramlar yavaş ve ölçülü yenmelidir. Alınan kalorilerin hiç olmazsa bir kısmını tüketmek için mümkünse ziyarete yürüyerek gitmek tercih edilmelidir. 
6) GLİSEMİK İNDEKSİ DÜŞÜK GIDALAR TÜKETİN: Bayramda da ana öğünlerde glisemik indeksi düşük olan baklagiller, bulgur, şehriye, sebzeler, süt ve yoğurt gibi besinlere yiyeceklere daha sık yer verilmelidir.  
7) YEMEKTEN HEMEN SONRA YATMAYIN: Gün boyu ziyaretlerde bulunup yorulduğumuzda, eve dönüşte yemeği takiben hemen yatmak ihtiyacı içerisinde olabiliriz. Bu nedenle akşam yemeğini takiben 2-2.5 saat içerisinde yatılmamalıdır. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...