HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Afganistan sağlık alanında Türkiye'yi model alacak

Kaynak: AA
Afganistan sağlık alanında Türkiye'yi model alacak

SAĞLIK Haberleri  / AA

Afganistan Parlamentosu Sağlık Komisyonu Başkanlığından üst düzey yöneticiler Türkiye'de inceleme yaptı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansından (TİKA) yapılan açıklamada, Afganistan Sağlık Komisyonu Başkanı Farahmand'ın başkanlığında dört milletvekili ile Halk Sağlığı Bakanlığından iki danışman, Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda bir hafta boyunca çalışma ziyareti düzenledi.
Sosyal Güvenlik Kurumununda da inceleme yapan heyet adına değerlendirmede bulunan Farahmand, Türkiye'ye, TİKA aracılığı ile Afganistan'ın değişik yerlerinde yürüttüğü projelerinden ve sağlık alanındaki yapılan desteklerinden ötürü teşekkür etti.
Türk ve Afgan halkının geçmişten gelen dostluk ilişkilerine değinen Farahmand, "Buradaki yetkililerden önemli bilgiler almış olarak ülkemize döneceğiz. Sosyal Güvenlik Kurumu gibi bir kurum Afganistan'da yok. Sosyal Güvenlik Kurumunun uygulamalarını örnek alarak ülkemizde tatbik etmek istiyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.
Heyetin ziyaret boyunca, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Abdi İbrahim İlaç Fabrikasını da gezerek birinci basamak sağlık hizmetleri, anne ve çocuk ölüm oranlarının azaltılması, bulaşıcı hastalıklarla mücadele ve aile hekimliği uygulamaları hakkında bilgi aldığı, ilaç takip sisteminin işleyişini incelendiği ifade edildi.
Heyeti kabul eden TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, kurumun yardımlarının Afganistan'da devam edeceğini belirterek, taleplerin Kabil program koordinatörlüğü aracılığıyla iletilmesini istedi.
TİKA ve Afganistan Sağlık Bakanlığı arasında sürdürülen reform çalışmaları ve Türkiye'nin tecrübelerinin ülkeye aktarılması amacıyla daha önce de TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin ve Bakanlık yetkilileri arasında görüşmeler yapılmıştı.


SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...