Kanserli hasta huzur buluyor

Düzenleyen:
Kanserli hasta  huzur buluyor

SAĞLIK Haberleri

Türkiye için yeni bir kavram olan palyatif bakım merkezlerinde hastanın ağrıları dindiriliyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Sağlık Bakanlığı’nın çıkardığı yönetmelikle kamu hastanelerinde de açılmaya başlayan “son dönem bakım” olarak tarif edilen palyatif merkezlerinin sayısı giderek artıyor.  Palyatif bakım merkezlerinin hastanın hayat kalitesini yükseltmek amacıyla faaliyet gösterdiğini söyleyen Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren Palyatif Bakım Ünitesi sorumlusu Dr. Nilüfer Coşkun, “Burada amaç hastalığı ortadan kaldırmak değil, hayatı tehdit eden hastalık teşhisi konmuş hastaların öncelikli olarak ağrısını dindirmek ve sonrasında da diğer tıbbi, psikolojik, sosyal ve manevi  ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik uygulamaları yapmaktır” dedi. 
Palyatif bakım merkezlerinde ağrısı olan, beslenme yetersizliği çeken ya da son önem kanser hastaları ile Alzheimer gibi nörolojik hastalıklar, ALS, Parkinson, MS ya da bilinci açık felçli hastalara bakım verildiğini söyleyen Dr. Coşkun,   özellikle kanser hastalığında ağrının çok görülen bir problem olduğunu hatırlatarak bu merkezlerde öncelikle kanser hastalarının ağrısının dindirildiğini söyledi. İstanbul, İzmir, Trabzon ve Ankara’da Sağlık Bakanlığı bünyesinde palyatif bakım merkezlerinin bulunduğunu söyleyen Dr. Coşkun, Süreyyapaşa’ya bağlı merkezin 36 hasta yatağı ile en yüksek kapasiteye sahip merkez olduğunu belirterek  yatak sayısının yakın  bir gelecekte 72’ye çıkarılacağını bildirdi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...