Light akciğer kanserini hızlandırıyor

Düzenleyen:
Light akciğer kanserini hızlandırıyor

SAĞLIK Haberleri

“İnce” veya “light” sigaraların akciğer kanserinin türünü değiştirdiği, daha zor tanı konulan ve daha hızlı ilerleyen tümör gelişimine yol açtığı bildirildi.

“İnce” veya “light” sigaraların akciğer kanserinin türünü değiştirdiği, daha zor tanı konulan ve daha hızlı ilerleyen tümör gelişimine yol açtığı bildirildi.  Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Kılınç, sigara üreticilerinin, tütün kullanımını cazip kılmak amacıyla çeşitli formüller geliştirdiğine dikkati çekerek, tütün ürünlerinin renginin, aromasının, ambalajının değiştirilmesinin veya daha az nikotin içermesinin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkiyi azaltmadığını vurguladı. Prof. Dr. Kılınç, “Kullanıcı, bu tip sigarayı içtiğinde daha az nikotin aldığını düşünüyor. Nikotinden daha çok yararlanabilmek için daha derin nefes çekiyor. Artık kanser, akciğerin periferik denilen uç kısımlarında oluşuyor” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...