HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Şehir hastaneleri 'akıllı hastane' olacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Şehir hastaneleri 'akıllı hastane' olacak
Hastane, Haber

SAĞLIK Haberleri  / AA

Sağlık Bakanlığı'nca kamu-özel işbirliği ile gerçekleştirilen "Şehir Hastaneleri" projesiyle, Türkiye 41 bin 091 yataklı enerji verimliliği yüksek, deprem izolatörlü, dijital özellikli "akıllı hastanelere" kavuşacak.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Fuat Kantarcı AA muhabirine, şehir hastanelerinde gelinen son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

18 şehir hastanesi projesinin sözleşmesinin imzalandığını ve yapım sürecinin başladığını anlatan Kantarcı, bu projelerden 9'unun inşaat çalışmasının çok hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Kantarcı, şöyle devam etti:

"Şehir hastanelerinin ilk etabı tamamlandığında 27 bin 911 yatak, tamamı tamamlandığında ise 41 bin 91 yatak kapasiteli yeni hastanelere sahip olacağız. Türkiye Şehir Hastaneleri ile birlikte Sağlık Bakanlığının hastane işletmeciliği ve sağlık hizmetinde yakalamış olduğu kalite ve niteliği özel sektörün hizmet kalite ve pratikliği ile birleştirerek, fiziki mekanlarıyla nitelikli sağlık hizmetine dönüşen vatandaşımızın memnuniyetini artırıcı bir hastane yapısına kavuşacak. Çok nitelikli sağlık hizmet alt yapısını sağlık turizmine açma imkanımız olacak. Sağlık turizmi için büyük bir potansiyel olacak. Sağlık turizmine imkan sağlayacağız

Şehir hastanelerinin büyük bir kompleks olacağını dile getiren Kantarcı, "Oda, ameliyathane, koridor ve diğer alanlarda olabilecek en üst kalite sınırlarında ve ölçeklerde hizmet kalitesini sağlayacak imkanları olacak. Hastanelerimizin otopark imkanları da son derece iyi olacak. Vatandaşlarımızın artık hastane çevrelerinde otopark sıkıntısı yaşayarak niteliksiz alanlarda hizmet almak zorunda kalmasının önüne geçmiş olacağız."

"Dijital hastane dönemi" 
Şehir hastanelerinin yapı standartlarının yüksek kalitede olduğuna dikkati çeken Kantarcı, "Dijital hastane bir hastanede bulunan bilgi sistemlerinin birbirleriyle bütünleşik olarak çalıştığı, her türlü tıbbi cihazın bilgi yönetiminin sistemine ağlar ve sensörler aracılığıyla bilgi gönderebildiği, çalışanların ve hastaların yetkileri ve onayları dahilinde bu sistemdeki bilgiye hastaneden veya uzaktan erişebildiği bir hastane modeli olacak. Bilişim teknolojilerinin hasta ve çalışan yararına kullanıldığı bu hastane modelinde, ilk başta elle yapılan kayıt işlemlerini ortadan kaldırarak kağıt, röntgen filmi gibi malzemelerin kullanımını ve çalışanların dokümantasyona ayırdığı süre azalacak. Hastaya ve süreçlere dair her türlü veri ve bilginin doğru ve eksiksiz olarak kayıt altına alınması, işlenmesi ve ilgili kişi ve birimlerin kullanımına sunulması tıbbi hataları azaltarak hastaların tanı, tedavi ve izlenmesi de kaliteyi artıracak.

Ameliyathane yönetimine kadar tüm yazılımlarıyla dijital bir hastane olacak. Akıllı bina teknolojisi dijital hastane teknolojisi ile donatılmış olacak. Röntgenlerin, raporların elden ele dolaşmadığı, raporların direkt olarak sistemin içerisinden gittiği her türlü sağlık verisinin laboratuvar ve diğer birimlerden çıkan verilerin sistemin içerisinde dolaştığı ve depolandığı bir hastane sistemi olacak. Bir hastane düşünün, laboratuvar çıktısını almanız gerekmiyor, doktorun önüne düşüyor radyoloji görüntüsünü almanız gerekmiyor, sonucu götürmeniz gerekmiyor. Hastanın kaydına yükleniyor." diye konuştu. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...