Menenjitin belirtileri griple karıştırılabilir

Düzenleyen:
Menenjitin belirtileri griple karıştırılabilir

SAĞLIK Haberleri

Beyin zarı iltihabı olan menenjitin 2 yaşın altındaki çocukları, kalabalık ortamda yaşamak ve çalışmak zorunda kalanları, bağışıklık sistemi düşük olanları ve yaşlıları tehdit ettiği bildirildi.

Dünya Menenjit Günü ile ilgili bir açıklama yapan Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Aşı Çalışma Grubu Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, menenjit hastalığının özellikle çocuklar için risk oluşturduğunu belirterek aşı ile korunulabileceğini hatırlattı. Çok küçük çocuklarda menenjitin gizli seyrettiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ceylan “Hastalık çok hafif bir ateşle, bazen vücutta bir döküntüyle kendini belli ediyor. Bu sebeple tanı koymak zor oluyor veya tanı konduğu zaman geç kalınabiliyor. Çünkü bu hastalık çok hızlı gelişiyor. Daha büyük çocuklarda ise ateş kusma ve baş ağrısı görülüyor. Menenjit mikrobuna karşı tek etkili korunma yöntemi aşılamadır” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...