Ağaç yaşken eğilir. Sağlıklı beslenmenin temeli de birçok alışkanlık gibi küçük yaşta atılır. Kanserle mücadelede “tencere yemekleri”nin önemli olduğunu söyleyen Doç. Dr. Oğuz Özyaral, bu yemeklerin evde pişmesi şartını da koşuyor. “En pahalı en temiz olduğunu düşündüğünüz restoranlar da bile, sonuçta sizin görmediğiniz malzemeler kullanılır. Elbette arada sırada dışarıda da yemek yiyebilirsiniz. Ancak öyle evler var ki, yemek pişmiyor. Paketlenmiş ürünlerin tadına o kadar alıştık ki çocuklar evde mayalanmış yoğurdu yemez oldu. Dışarıdan kek almak yerine kendiniz yapın. İçine ne koyduğunuzu bilirsiniz. Hanımlarımız artık misafirlerini bile kafelerde ağırlıyorlar.  Obezite ve sonucunda kanserle savaşabilmek için ev yemeklerine dönmek; akşam ailece masaya oturup sohbet eşliğinde yemeği yemek önemli bir kazanım olacaktır” diyen Doç. Dr. Özyaral, anneleri çocuklarını mutfağa sokmaya çağırıyor. Mutfağın çocuklar için iyi bir oyun alanı olabileceğini söyleyen Doç. Dr. Özyaral, “Birlikte mutfağa girin. Bir tür oyun gibi olsun. Yemedikleri sebze ve meyveleri sevdirmenin en güzel yolu, siz yemeği pişirirken size yardım etmesini sağlamaktır. Hem geleneksel beslenmenin temelini oluşturan ‘anne mutfağı’na alışır, hem de özellikle kız çocuklar için gerekli olan yemek yapmayı öğrenir” diyor.