Son yıllarda dünyanın en popüler ürünlerinden biri haline gelen Hindistan cevizi yağıyla ilgili yapılan bir açıklama bu yağı sağlıklı olduğunu düşündüğü için tüketenleri üzecek. New York Presbyterian Hastanesi'nden kardiyoloji profesörü Holly Andersen, çok faydalı olarak sunulan Hindistan cevizi yağındaki doymamış yağ oranının yaklaşık yüzde 90 olduğunu söyledi! Andersen, bunun bitkisel yağlardan çok ama çok yüksek olduıunu belirterek "Tereyağında bile doymamış yağ oranı yüzde 64" dedi.

KALP DAMAR HASTALIKLARINDA RİSK OLUŞTURUYOR

Doymamış yağı fazla tüketmenin kalp-damar hastalıkları için risk oluşturduğunu belirten Andersen, fındık veya zeytinyağı kullanılmasını önerdi. Hindistan cevizi yağı kullanımn geçmişinin çok uzun olmadığını kaydeden Andersen, bunun uzun vadede kalp sağlığı için iyi mi kötü mü olduğu konusunda 'kesin' bir şey söylenemeyeceğini de ekledi.