Diyaliz hizmetlerinde Avrupa’yı geride bıraktık

Düzenleyen:
Diyaliz hizmetlerinde Avrupa’yı geride bıraktık

SAĞLIK Haberleri

Türk Böbrek Vakfı’nın desteğiyle Marmara Üniversitesi’nde Prof. Dr. Rauf Nurettin Nişel başkanlığında yapılan araştırmaya göre, ülkemizdeki diyaliz merkezlerinde tedavi gören hastaların yaşam kalitelerine yönelik algıları, Avrupa, Japonya ve ABD’de tedavi gören diyaliz hastalarına göre daha yüksek.

“Hastalığın etkileri”, “böbrek hastalığının getirdiği yük”, “zihinsel İşlev”, “uyku”, “sosyal destek” ve “hasta tatmini” gibi kriterlerin değerlendirildiği araştırmadan elde edilen bilgiler ABD, Avrupa’yı temsilen Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Birleşik Krallık ve Japonya ile yapıldı. Türkiye’yi temsilen Türk Böbrek Vakfı diyaliz merkezlerinde tedavi gören hemodiyaliz hastaları ile görüşüldü. 
Merkezde 25 yılı geride bırakmış diyaliz hastalarının olduğunu söyleyen Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, “Türk Böbrek Vakfı diyaliz merkezlerinde yaşam süresi, genel ortalamaların çok üzerinde.  25 yılı geride bırakmış tedavi gören hastalarının olması, sunulan hizmetin niteliği hakkında bir fikir veriyor. Araştırma, Türkiye’deki diyaliz tedavi hizmetlerinin dünya standartlarında hatta bazı noktalarda daha iyi olduğunu gösterdi” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...