Akgün: Darbe, depresyon ve endişeleri artıracak

Düzenleyen:
Akgün: Darbe, depresyon ve endişeleri artıracak

SAĞLIK Haberleri

Ülkemizin son zamanlarda yaşadığı talihsiz olaylar karşısında vatandaşların psikolojisi nasıl ve bununla nasıl başa çıkılır. Uzmanlar açıkladı...

Sinem Erciyas Ankara

Terör, canlı bomba saldırıları, son olarak darbe girişimi, vatandaşın psikolojini nasıl etkiledi? Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Uzman Psikolog Ceylan Nur Akgün, darbe girişimiyle birlikte toplumun psikolojisinin iyiden iyiye sarsıldığını belirtti. Akgün şu açıklamalarda bulundu: Girişim önce belirsizlik, tedirginlik, korku ve endişeyi yaydı. Sonra ölüm ve yaralanmalarla çaresizlik ve öfkeye yol açtı. İnsanlar en güvendikleri ortam olan evlerinde bunları yaşadı. Camları kırıldı, duvarları titredi, evlerin içine kurşunlar girdi.  Kurumlarına ve evlerine yapılan saldırının, kendi canlarını ve güvenliklerini emanet ettikleri kurumdan, TSK’nın içinden gelmesi korkuyu dehşete dönüştü

NASIL BAŞA ÇIKILIR? 

1- Duygusal paylaşım önemli. Yaşadıklarınızı, hissettiklerinizi eşiniz dostunuzla paylaşın, endişenizi ve korkunuzu çekinmeden anlatın. 
2- Çok yalnız kalmayın, güvendiğiniz insanlarla birlikte olun. 
3- Olabildiğince günlük alışkanlıklarınıza devam edin. Gündelik hayat akışını sürdürmek, hayatın içine dönmek güven duygusunu tekrar inşa eder.
4- Olaylardan 2 hafta geçtiği hâlde hâlâ gündelik hayatınıza dönmekte zorlanıyorsanız, uzmanlardan destek almaktan çekinmeyin.

 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...