Cilt hastalıkları yazın artıyor

Düzenleyen:
Cilt hastalıkları yazın artıyor

SAĞLIK Haberleri

Sıcak ve nemli hava, isilik, mantar, egzama, pişik şikâyetlerini artırıyor. Uçuk ve zona da sık görülüyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Cilt hastalıklarının sıcak havanın etkisiyle yaz aylarında daha da arttığı bildirildi. Bu artışın özellikle yaşlılar ve çocuklarda görüldüğüne dikkat çeken Türkiye Hastanesi Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Metin Oğuz, çocukların ve yaşlıların sıcak ve nemli ortamlardan uzak tutulması konusunda ikaz etti. 
Yazın en sık rastlanan cilt probleminin, direkt sıcağa bağlı olarak ortaya çıkan ve miliarya adı verilen isilik şikayeti olduğunu söyleyen Dr. Oğuz,  “İki yaş altı çocuklar ile yaşlı, kilolu ve menopoz dönemindeki kadınlarda sık görülür. Sıcağın etkisiyle terlemenin artması ve tıkalı ter bezleri içinde terin birikip deri içine kaçması kızarıklık, kaşıntı ve yanmaya sebep olur. Derin tıkanıklıklarda sivilce gibi büyük kabartılar oluşabilir” dedi.  Sık yıkanarak ve liflenerek ter bezi deliklerini açmanın rahatlamaya yardımcı olabileceğini işaret eden Dr. Oğuz, “Yaygın vakalarda antibiyotik tedavisine gerek duyulabilir. Kesin çözüm ve rahatlama ancak havaların serinlemesi ile olur. Nem de bu rahatsızlıkları arttırıcı bir faktördür” diye konuştu. Yaz aylarında cilt mantarlarının da artış gösterdiğini hatırlatan Dr. Metin Oğuz, “Güneşin vücut direncini azaltması sonucu dudaklarda uçuk ve zona hastalıkları daha sık görülür. Şeker hastaları diğer tüm hastalıklara daha fazla yakalandıkları gibi tüm cilt hastalıklarına da daha yatkındırlar ve yaz aylarında bu oran çok artar” dedi.  

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...