Gürültü saldırgan yapıyor

Düzenleyen:
Gürültü saldırgan yapıyor

SAĞLIK Haberleri

Büyük şehirlerde yapılan ölçümlerde sağlık için kabul edilebilir gürültü düzeyinin aşıldığını söyleyen Psikolog İrem Erdem Atak, gürültünün başta ‘saldırganlık’ olmak üzere ruh ve beden sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaptığını söyledi.

Kabul edilebilir gürültü düzeyinin kişinin sessiz bir ortamda 1,5 metreden günlük konuşmaları anlamakta güçlük çekmeye başladığı sınır olduğunu anlatan Atak “Sınırları aşan gürültü, ruhsal ve fiziksel sağlığı tahrip ediyor” dedi. Gürültünün bilimsel olarak kanıtlanmış etkileri ise şöyle sıralanıyor: ‘korku’, ‘depresyon’, ‘işitme kaybı’, ‘öğrenme bozuklukları’, ‘dikkat azalması’, ‘çocuklarda okuma, anlama ve öğrenme düzeylerinde gerileme’ ‘öfke’, ‘saldırganlık’, ‘yorgunluk’, ‘uyku bozukluğu’, ‘kalp’, ‘kemik erimesi’, ‘sıkıntı’, ‘gerilim’, ‘baş-kas ağrısı’, ‘tahammül ve hoşgörünün azalması’… 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...