HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yüzünüze korkmadan süreceğiniz tek şey

Düzenleyen: /
Yüzünüze  korkmadan süreceğiniz  tek şey
BAL, Yüz Sağlığı, Haber

SAĞLIK Haberleri

Bal, eski çağlardan bu yana kesik, yanık ve diğer yaraların tedavisinde kullanılırken, antiseptik özelliği ile bilinen bir ürün.

CANAN ERASLAN

Binlerce yıl bozulmadan kalabilen tek ‘şey’ olma özelliği ile de eşsiz... İçinde sayısız vitamin bulunduran bal, binlerce çeşit cilt kreminden kat kat faydalı bir koruyucu ve onarıcı olarak karşımıza çıkıyor. Uzman Estetisyen Filiz Çekin, bu eşsiz ürünle çok kolay maske tarifleriyle cildin korunmasını öneriyor.
Yağlı ciltlere: Yağ ciltler için, 1 büyük boy haşlanmış havucu ezin. 1 yemek kaşığı balı ekleyin ve 10 dakika buzdolabında beklettikten sonra cildinize sürün. 15 dakika bekletip ılık suyla durulayın.
Kuru ciltlere: 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı balı kasede iyice karıştırıp yüzünüze sürün. 20 dakika bekletip yıkayın.
Hassas ciltlere: 1 yumurta, 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı yulaf gerekli. Yulaf ve muzu karıştırdıktan sonra bir cam kasede yumurta ve balı ekleyin. Tüm yüzünüze ve boynunuza sürüp 15 dakika bekletin, ılık suyla durulayın.
Sivilceyle savaş: 1 çay kaşığı yulaf, 1 çay kaşığı portakal, 1 çay kaşığı bal. Malzemeyi karıştırıp yüzünüze sürün. 15 dakika sonra durulayın.
Kırışıklığa karşı: Macun hâline getirdiğiniz 1 adet narın içine 1 çorba kaşığı bal karıştırıp yüz ve boynunuza sürün. 30 dakika sonra durulayın. Yoğun lekeler için birkaç damla limon eklenebilir.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...