HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kanseri yendi hastalara umut oldu

Düzenleyen:
Kanseri yendi hastalara umut oldu
Kanser, Haber

SAĞLIK Haberleri

Muş'ta, yumuşak doku kanserine yakalandıktan sonra gördüğü 4 yılık tedavinin ardından sağlığına kavuşan Salih Yüce, kurduğu dernek aracılığıyla kanser hastalarına destek veriyor.

Muş'ta, yumuşak doku kanserine yakalandıktan sonra gördüğü tedavinin ardından sağlığına kavuşan Salih Yüce, kurduğu dernek aracılığıyla kanser hastalarını ziyaret ediyor ve onlar için çeşitli faaliyetlerde bulunuyor. Yüce, yaklaşık 15 yıl önce yumuşak doku kanserine yakalandı. Kansere karşı büyük mücadele veren ve 4 yıl kemoterapi ile radyoterapi gören Yüce, sağlığına kavuşmasının ardından Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi (ONKO-SEV) ile Genç Birikim derneklerini kurdu.

Salih Yüce, kurduğu bu derneklerle kanser hastalarına destek veriyor.

"Kanser hastalarına ev ziyaretleri gerçekleştiriyoruz"
Yüce, kanserle mücadele çalışmaları kapsamında şimdiye kadar Muş'ta mamografi cihazı alınmasını sağladıklarını, kanser hastalarına ev ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kendisinin kanseri yendiğini, diğer hastaların da hayatlarını değiştirmek istediğini anlatan Yüce, "İstanbul ve Ankara gibi yerlere tedavi için gidip gelirken, diğer hastaların da konaklama, ulaşım ve özellikle bilim insanlarına ulaşım konusunda talepleri oluyordu. Bunlara yardımcı olacağım derken 2004 yılında sivil toplum kuruluşuna dönüştük." dedi. 

"Kanser yenilemeyecek bir hastalık değil"
Kanser hastasıyken gördüğü tedavinin ardından sağlığına kavuşan Leyla Karakaya ise iyileşme sürecinde dernek çalışanlarının büyük desteğini gördüğünü anlattı. Özellikle Yüce'nin gerçekleştirdiği ziyaretlerle kendisine ve birçok kanser hastasına moral verdiğini dile getiren Karakaya, şöyle konuştu:

"Çok şükür kanser yenilemeyecek bir hastalık değil. Tedavi süreci biraz uzun ve yorucu olmasına rağmen hastalığı yendikten sonra normal bir insan olarak yaşantımıza devam etmemiz güzel bir duygu. Ben bu hastalığa 12 yaşında yakalandım. 4 yıl boyunca mücadele ettim. Sonunda çok şükür sağlığıma kavuştum. Fakat tedavi süreci hem çok yorucu hem de çok zahmetliydi. Şu anda hastalıktan kurtuldum çok şükür. Yalnızca 6 ayda bir kontrolle gitmem gerekiyor."

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...