HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Doğumdan sonraki ilk bin günde beslenmeye dikkat

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Doğumdan sonraki ilk bin günde beslenmeye dikkat
Bebek, Haber

SAĞLIK Haberleri  / AA

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Erkan, doğumdan sonraki ilk bin gündeki sağlıklı beslenmenin, ileride oluşabilecek davranışsal sorunlar ve psikolojik bozukluklar ile kanser ve kalp hastalıklarının gelişimini önleyebildiğini bildirdi.

Klinik Enteral Parentel Nütrisyon (KEPAN) Derneğince bu yıl 10'uncusu düzenlenen Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon Kongresi, Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde başladı.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülay Erkan, burada yaptığı konuşmada,malnütrisyonun (yetersiz, kötü beslenme veya hastalıklara bağlı beslenme bozukluğu nedeniyle vücutta görülen değişikliklerin tamamı) sadece kişisel yönden hastaların hayatını etkileyen bir problem değil, bir toplumsal sağlık sorunu olduğunu belirtti.

Bebeklerde yetersiz beslenmenin önüne geçme konusunda anne sütünün önemine dikkati çeken Erkan, ilk 6 ay "olmazsa olmaz" olan anne sütüne 2 yaşına kadar devam edilmesinin önerildiğini söyledi.

Anne sütü alamayan çocuklara verilen mamaların içeriklerinin anne sütüne yakın olduğunu ifade eden Erkan, şunları kaydetti:

"Anne sütü alanlar ile alamayanlar arasında ilerideki yaşamlarında sağlık sorunları açısından belirgin bir fark var. İlk bin gündeki sağlıklı bir beslenme, ileride oluşabilecek davranışsal sorunlar, psikolojik bozukluklar, kanser ve kalp hastalıklarının gelişimini önleyebiliyor. İleride yaşanan sorunlar bu dönemdeki beslenme bozukluklarından itibaren başlayabiliyor. İlk bin gündeki beslenmeyi anne sütü temelli, sağlıklı planlayabilirsek ileride yaşanabilecek sağlık sorunlarını da önleyebilmiş oluruz."

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...