Afrika'nın sağlık problemleri İstanbul'da tartışıldı

Düzenleyen:
Afrika'nın sağlık problemleri İstanbul'da tartışıldı

SAĞLIK Haberleri

İnsanları gibi kaderi de kara olan ve ‘Kara kıta’ diye bilinen Afrika’da hayat mücadelesi veren 1,2 milyar kişinin haline ‘Afrika Sağlık Kongresi’nde çözüm arandı.

Dünya Müslüman Tıp Birlikleri Federasyonu (FIMA), 3’üncü defa İstanbul’da toplandı. FIMA’nın yeni başkanı olan Prof. Dr. İhsan Karaman, “Afrika’da ortalama ömür beklentisi 46 yıl. Ancak bu insanların her yıl 15 milyonu 5 yaşına gelmeden hayatını kaybediyor. Medeni dünya buna göz yummamalı” dedi. Kongrenin açılışında konuşan Nijer Sağlık Bakanı Dr. Idı Illıassou Maınassara, Somali Sağlık Bakanı DrFawzıya Abıkar Nur, Sudan Sağlık Bakanı Bahar Idrıs Abu Garda, 15 Temmuz’un yıl dönümünün hemen ardından Türkiye’de olmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, “Türk insanının demokrasisine sahip çıkması meydanlara inmesi dünyaya örnek oldu” ifadelerini kullandı. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...