İleri tedaviler yabancı hasta getirecek

Düzenleyen:
İleri tedaviler yabancı hasta getirecek

SAĞLIK Haberleri

Türkiye’nin sağlık yatırım hedefleri içinde sağlık turizmi önemli yer tutuyor. Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi de sağlık turizminde hedeflerini yüksek tutuyor.

Merkezde taraciğer nakli, ince bağırsak nakli, kök hücre nakilleri başta olmak üzere skolyoz cerrahisi, yanık ünitesi, el cerrahisi gibi Türkiye’de az yapılan tedavilere ağırlık verildiğini anlatan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay “Hedefimiz devlet hastanesinde ve diğer üniversite hastanelerinde yapılan işleri daha fazla sayıda yapmak değil, onların yapamadığı veya Türkiye’de çok az yerde yapılan tedavilerde söz sahibi olmak. Dünyada ve Türkiye’de az yapılan işlerin, tedavi alanlarının merkezi olarak anılmak. Öncelikle bölgemizin insanlarını burada tedavi etmek, sonra Türkiye’nin her yerinden ve yurt dışından insanları buraya çekmek” dedi. Sağlık turizminde hem Türki Cumhuriyetler, hem Arap hem de Avrupalı turistlerin hedeflendiğini belirten Prof. Dr. Kızılay, “Yurt dışından gelen hasta sayısı açısından giderek yükselen bir grafik çiziyoruz. Önceleri karaciğer nakli için hastalar gelirdi. Artık kadın hastalıkları, dermatoloji, göğüs hastalıkları bölümüne yurtdışından hasta gelmeye başladı” diye anlattı.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...