Yemeği ikiden fazla ısıtmayın

Yemeği ikiden fazla ısıtmayın

SAĞLIK Haberleri

Sıcak havalarda gıda zehirlenmesi vakaları artıyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Pişmiş yemeklerin uygun şartlarda da olsa belirli bir saklama süresi olduğunu söyleyen Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu  “Etli yemekler ya da içinde et bulunan sebze yemekleri 1-2 gün etsiz yemekler, çorbalar, zeytinyağlılar uygun şartlarda 3-4 gün saklanabilir. Yemeğe 1 pişirme ve en fazla 2 ısıtma yapmalıyız. 2 defadan fazla ısıtılması gerekiyorsa, buzdolabında bölerek saklamalı ve gerektiği kadarını ısıtmak gereklidir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...