İntihar oranları yüzde 50 arttı

Düzenleyen:
İntihar oranları yüzde 50 arttı

SAĞLIK Haberleri

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnci Meltem Atay, batı ülkelerine göre düşük gibi görünse de Türkiye’de son 40 yılda intihar oranlarının yüzde 50 oranında artış gösterdiğini söyledi.

 “İntihar girişimi, tamamlanmış intiharlardan daha önemli bir problemdir” diyen Doç. Dr. Atay,  önlenebilir ölüm sebepleri arasında yer alan bu durumun azalması yönünde çalışmalar yapılması gerektiğini belirterek “Oran olarak bakıldığında intihar girişiminin tamamlanmış intihara göre 20 kat daha fazla olduğu görülür. Ruhsal hastalıklar, daha önce intihar teşebbüsünün bulunması, yalnız yaşama, sosyal desteğin olmaması, umutsuzluk, iş ile ilgili sıkıntılar, ekonomik problemler, fiziksel hastalıklar, çocukluk çağı travması intihar için önemli risk faktörleri olarak kabul edilmektedir” dedi. (İHA)

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...