Her gün bir aspirin faydalı mı zararlı mı?

Düzenleyen:
Her gün bir aspirin faydalı mı zararlı mı?

SAĞLIK Haberleri

İngiltere’deki Kings College araştırmacılarının 50’li, 60’lı ve 70’li yaşlardaki 164 bin 225 kişiyi inceleyerek yaptıkları araştırma, Aspirin kullanımının, kanama riskini yüzde 43 artırdığını ortaya koydu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Araştırmacılar aspirininin, düzenli kullanan sağlıklı kişiler arasında kalp krizi veya inme riskini yüzde 11 düşürdüğünü gösterdi.  Uzmanlar, sağlıklı kişilerin kalp hastalıkları ve inmeden korunma amacıyla aspirin kullanmaya başlamadan önce mutlaka doktora danışmaları gerektiğini bildiriyorlar. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İngiliz Kalp Vakfının tıbbi direktörü Profesör Jeremy Pearson  “Mevcut kılavuzlar, kalp ve dolaşım hastalıkları olmayan kişiler için aspirin önermemektedir. Bunun sebebi, aspirinin bu kişilerin kalp krizi ve felç riskini azaltırken, kanama riskinin artması; herhangi bir faydanın ağır basmamasıdır” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...