HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Prof. Dr. Hakan Oğuztürk: Acildeki hasta sayısında küçük miktarda azalma var

Düzenleyen: /
Prof. Dr. Hakan Oğuztürk: Acildeki hasta sayısında küçük miktarda azalma var
Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, Koronavirüs, Haber

SAĞLIK Haberleri

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, pandemideki son durumu gazetemize değerlendirdi.

NEŞRA DURMAZ - ANKARA

Ramazanın ikinci haftasından bayram sürecine doğru vaka sayılarında belirgin bir azalma eğilimi beklediklerini belirten Oğuztürk “Oruç tutulan saatlerde hareketlilik zaten azalırken ardından da akşamları sokağa çıkma kısıtlaması devreye giriyor. Bütün bunlar salgının seyrinin azalmasına fayda sağlayacak. Şu an itibarıyla bile acilde ramazandan önceki döneme göre hastalarda küçük bir miktar azalma meydana geldi” dedi.

Bayramda vakaların 20 binler civarına düşerse yaz aylarını daha rahat geçirebileceğimizi vurgulayan Oğuztürk “Mayıs ayından itibaren havaların ısınmasıyla insanlar kapalı alanlardan açık alanlara çıkacak. Tabii bayramın da kısıtlama tedbirleriyle tamamlanması mücadele açısından büyük bir önem oluşturuyor. Bunun yanında aşılama da artacak. Dolayısıyla yaz döneminde daha genç yaş gruplarının aşılamasının tamamlanmasıyla bir önceki bahar ayına ve kış ayına göre daha rahat bir dönem geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Oğuztürk, “Acil servis ve hastanelere başvuruların azalması, kullandığımız aşıların mutant virüslere karşı da etkili olduğunu ortaya koyuyor. Sırası gelenin ivedilikle aşı programına dâhil olması hayati bir önem taşıyor” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...