HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Covid-19 veremden ölümleri artırdı

Düzenleyen: /
Covid-19 veremden ölümleri artırdı
Tüberküloz, Sağlık, Koronavirüs, Haber

SAĞLIK Haberleri

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19 ile mücadelenin sağlık sisteminde oluşturduğu boşluk nedeniyle dünyada tüberküloz kaynaklı ölümlerin son 10 yıl içinde ilk defa artış gösterdiğini açıkladı.

DSÖ’nün yayımladığı 2021 Tüberküloz Raporu’nda, dünya genelinde 2019 ve 2020’deki tüberküloz vakaları incelendi. Raporda tüberküloz tedavilerine ayırılan kaynağın geçen yıldan bu yana Covid-19’a aktarıldığı ve bu nedenle tüberküloz tedavisi için gerekli hizmetlerin birçok ülkede yeterli oranda sağlanamadığı belirtildi.

2020’DE 1,5 MİLYON KİŞİ ÖLDÜ

2019’da dünyada tüberkülozdan 1,2 milyon kişinin hayatını kaybettiği bilgisinin yer aldığı raporda, 2020’de tespit edilebilen tüberküloz ölümlerinin 1,5 milyona çıkarak bu rakamın son 10 yıl içinde ilk defa artış gösterdi vurgulandı. Raporda ayrıca DSÖ’nün tahminlerine göre 2020’de 4,1 milyon kişinin tüberkülozla mücadele ettiği fakat teşhis konulamadığı öne sürülerek, bu rakamın da 2019’da 2,9 milyon olduğu kaydedildi.

Tüberkülozun 30 ülkede etkisini giderek artırdığı belirtilen raporda, 2021 ve 2022’de can kayıplarının daha da artabileceği uyarısı yapıldı. Solunum yoluyla akciğerlere yerleşen ve verem olarak da bilinen tüberküloz, dünya nüfusunun yaklaşık dörtte biri tarafından gizli olarak taşınıyor. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...