HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

SMA Bilim Kurulu 2,5 milyon dolarlık ilaç için toplanıyor

Düzenleyen: /
SMA Bilim Kurulu  2,5 milyon dolarlık  ilaç için toplanıyor
SMA Bilim Kurulu, Sma Hastalığı, Sma Hastası, Haber

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, SMA Bilim Kurulunun önümüzdeki hafta Tip-1 SMA hastalığının tedavisinde kullanılan nusinersen etken maddeli Zolgensma için toplanacağını söyledi.

Hâlihazırda ailelerin destek kampanyaları ile ulaşmaya çalıştıkları ilacın, Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilmesi ile ilgili bir umut doğdu. Bugüne kadar Zolgensma isimli ilacı üreten firmanın sonuçlarının etkili olduğuyla ilgili bilgileri Sağlık Bakanlığı ile paylaşmadığını söyleyen Koca “Son üç dört aydan bu yana özellikle bazı hasta gruplarında faydalı olabileceğiyle ilgili yayınlar çıkmaya başladı. Bu nedenle SMA Bilim Kurulu gelecek hafta toplanmış olacak. Bu ilacın hangi hastalar için kullanılabileceğini, uygunluğunu tespit ederek bunu da ilan etmiş olacağız. Devletimiz hastalarına her zaman olduğu gibi yine sahip çıkacaktır, bundan emin olabilirsiniz” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...