Dünya Sağlık Örgütü açıkladı: Gizemli hepatitten ilk ölüm

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Dünya Sağlık Örgütü açıkladı: Gizemli hepatitten ilk ölüm

SAĞLIK Haberleri  / AA

Dünya Sağlık Örgütü, İngiltere’de ortaya çıkan ve 11 ülkede görülen gizemli hepatit vakaları nedeniyle 169 kişinin hasta olduğunu 1 kişinin de hayatını kaybettiğini açıkladı.

DSÖ’den yapılan yazılı açıklamada 11 ülkede görülen 169 hepatit vakasından bir kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. DSÖ Avrupa Bölgesi'nin Yüksek Patojen Tehditleri Ekibi Üyesi Richard Pebody, ABD'de yayın yapan sağlık haber sitesi Stat'a verdiği demeçte, hepatit vakalarının yüksek olmamasına rağmen kötü sonuçlar doğurduğunu belirtti. Pebody, gizemli hepatit vakalarından yeni bir salgon çıkıp çıkmayacağını henüz netleştirmediklerinin altını çizerek, "DSÖ üyesi ülkelerin incelemede bulunması iyi olur." dedi.

GİZEMLİ HEPATİT VAKALARI

DSÖ 16 Nisan’da yaptığı yazılı açıklamada İngiltere’de 74 çocukta sebebi bilinmen hepatit virüsü tespit edildiğini duyurmuştu. Dün yapılan açıklamada vakaların 11 ülkede görüldüğü ve hastaların sayısının 169’ a yükseldiğini kaydetti.  Virüsün tespit edildiği çocuklarda sarılık, ishal, kusma ve karın ağrısı gibi belirtilerin görüldüğü, bazı vakaların ise ağır karaciğer iltihabı geçirerek karaciğer nakliyle tedavi edildiği bildirilmişti. Vakalardan birinin hepatit taşıyan bir ve birkaç kişiyle teması nedeniyle, diğer vakaların ise virüsü nereden aldığının bilinmediği kaydedildi. Hastalığın gizemli veya nedeni belirsiz olarak tanınması küresel salgın ihtimalini gündeme taşıdı. Covid-19 virüsü de henüz adı konulmadan önce gizemli bir akciğer rahatsızlığı olarak tanımlanıyordu.

Dünya Sağlık Örgütü açıkladı: Gizemli hepatitten ilk ölüm

 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...