Enfeksiyon uzmanı uyardı: Virüs tatile çıkmıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Enfeksiyon uzmanı uyardı: Virüs tatile çıkmıyor

Sağlık Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Enfeksiyon uzmanı Prof. Dr. Alper Şener, virüsün tatile çıkmadığını belirterek herkesi uyardı. Profesör Şener, sömestir dönemine dikkat çekerek risk altındakilere değindi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda görevli Prof. Dr. Alper Şener, virüsün tatile çıkmadığını belirterek sömestir döneminde de çocuklar ve 65 yaş üstü için enfeksiyon açısından riskli dönemin devam ettiğini söyledi.

Enfeksiyon uzmanı uyardı: Virüs tatile çıkmıyor

Hastayken ve enfekte iken tatile çıkmanın doğru olmadığına dikkat çeken Şener, kaplıca tatillerinin yoğunluk, kapalı alan, buhar ve nem açısından yüksek enfeksiyon riski taşıdığını belirtti.

Enfeksiyon uzmanı uyardı: Virüs tatile çıkmıyor

Enfeksiyon, boğaz ağrısı, üşüme titremesi, öksürük olması hâlinde büyüklere yapılacak ziyaretlere çocukları götürmemek gerektiğini ifade eden Şener, “İlla götüreceksek mutlaka iki tarafın da maske takması lazım. Oteller olsun, kar tatili olsun, bu periyotlarda iyileşme süreci uzayabiliyor. Bu tatillerde çocukların tam iyileşme dönemindeyken tekrar hastalık kapabileceklerine çok uygun bir zemin var. İdeali, hastalık atlatıldıktan birkaç hafta sonra tatile gitmek” dedi. 

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...