'Uyuz hastalığı'na ilişkin Bakan Koca'dan açıklama: 'Salgın söz konusu değil'

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
'Uyuz hastalığı'na ilişkin Bakan Koca'dan açıklama: 'Salgın söz konusu değil'

SAĞLIK Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Son dönemlerde artan uyuz vakalarının ardından uyuz hastalığıyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgının söz konusu olmadığını belirtti ve uyuz vakalarında son yıllarda özellikle Karadeniz ve Doğu Akdeniz bölgelerinde artışın biraz daha fazla olduğunu söyledi.

Uyuz hastalığı son zamanlarda artmış durumda. Özellikle temas yoluyla bulaşan bu hastalık oldukça rastlanır hale geldi. Uyuz hastalığının salgın oldğu iddiaları dolaşıyordu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca salgına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

'ENDİŞEYE SEBEP OLACAK BİR ARTIŞ YOK'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uyuz hastalığıyla ilgili bir salgının söz konusu olmadığını söyledi. Bakan Koca, dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uyuz hastalığının görülme oranına ilişkin değerlendirme yapan Koca, "Salgın söz konusu değil, endişeye sebep olacak bir artış yok" dedi.

GEÇEN SENEYE ORANLA YÜZDE 7 ARTTI

Türkiye genelinde uyuz vakalarında prevalansın geçen yıla göre yüzde 7 oranında arttığı aktaran Koca, deprem bölgesinde bu artışın yaklaşık yüzde 13 olduğunu söyledi. Koca, "Deprem bölgesi için beklenenin altında. Son yıllarda özellikle Karadeniz ve Doğu Akdeniz bölgelerinde artışın biraz daha fazla olduğunu söyleyebiliriz." iye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...