Hac başvuruları başladı

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Hac başvuruları başladı

Yaşam Haberleri  / İHA

Geçen yıllar kayıt yaptıranların kayıtları otomatik olarak yenilenecek. 12 Nisanda sona erecek kayıtlar internet üzerinden de yapılabiliyor.

Bu yıl kutsal topraklara hac farizası için gideceklerin müracatları başladı. Malatya Müftülüğü'nde oluşturulan Hac başvuru birimine başvuran vatandaşlar yeni kayıtlarını yaptırıyor. Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, yaptığı açıklamada, bugün başlayan hac kayıtlarının 12 Nisan'da sone ereceğini ifade edip, "İlk defa kayıt yaptıranların ön kayıt ücreti olarak 15 TL yatırıp, internet ortamında kayıt yaptırabilecekleri gibi müftülüğümüze de gelerek kayıt yaptırabilirler" ifadelerini kullandı. Gül, geçen yıllar başvurup da çıkmayan hacı adaylarının kayıtlarının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomotik olarak yenileneceğini ifade edip, "Geçen yıllar kayıt yaptıranlar kayıtlarının yenilenip yenilenmedeğini www.diyanet.gov.tr'den öğrenebilirler" dedi. Müftü Gül, hac ücretinin de henüz kesinleşmediğini ancak, normal tip 2 bin 730 -2 bin 850 Euro , müstakil tip 3 bin 950 - 4 bin 990 Euro ve otel tip 5 bin 750 Euro olduğunu bildirdi. Gül, bu rakamların kesin olmadığını tekrarladı. nbsp;
nbsp; nbsp;

Yaşam
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...