HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dünyanın en pahalı benzini Türkiye'de

Kaynak:
- Güncelleme:
Dünyanın en pahalı benzini Türkiye'de

Ekonomi Haberleri  / 

Benzin fiyatlarına art arda yapılan zamlar sonrası Türkiye en pahalı benzin kullanan ülke konumuna geldi. Böylece ilk sıradaki Norveç'i de geçmiş olduk.

Türkiye ekim ayı başında yapılması planlanan doğalgaz zammına kendini hazırlarken, benzine gelen 9 kuruşluk sürpriz zamla şoke oldu. Zamdan önce 4.74 TL'den satılan benzinin fiyatı 4.83 TL'ye çıktı. nbsp;Benzine yapılan bundan önceki zamlar geceyarısı 24.00'ten sonra uygulanırken, zammın bu kez akşamdan yürürlüğe konması dikkat çekti.
Hükümetin bütçe açığını kapatmak amacıyla yaptığı zamdan sonra Türkiye dünyanın pahalı benzinini kullanan ülke haline geldi. Zamdan önce en pahalı benzin Norveç'teydi.
##tgvideo##
LİDERLİĞİ NORVEÇ'TEN ALDIK
Milliyet'in haberine göre, 22 Eylül'de ÖTV'nin 30 kuruş artırılmasıyla otomatik olarak gelen 26 kuruşluk zammın üstüne, dün yapılan 9 kuruşluk yeni zam, Türkiye'yi benzin fiyatında dünya liderliğine taşıdı. Dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alan ve kişi başına ortalama milli geliri 100 bin dolar seviyesinde bulunan Norveç'te bir litre benzin 2.06 euro'ya (4.77 TL) satılıyor.
Kişi başına ortalama milli geliri, 10 bin dolar seviyesinde olan Türkiye'de ise benzinin litresi 2.08 euro'ya (4.83 TL) satılmaya başlandı. Türkiye ve Norveç, benzin fiyatı 2 euro'nun üstünde olan iki ülke olarak dikkat çekiyor. Diğer ülkelerde benzin 2 euro'nun altında.

KRİZDEKİ YUNANİSTAN DA BİLE DAHA UCUZ
Küresel kriz nedeniyle ekonomileri zor durumda olan ve her gün sokak gösterilerine sahne olan Yunanistan, İtalya ve İspanya'da bile benzin Türkiye'den daha ucuz fiyatlarla satılıyor. Bir litre benzin Yunanistan'da 1.75 euro (4.07 TL), İtalya'da 1.86 euro (4.32 TL) ve İspanya'da 1.45 euro'ya (3.36 TL) satılıyor.

EN PAHALI 5 ÜLKE

Ülkeler Euro TL

Türkiye 2.08 4.83

Norveç 2.06 4.77

Hollanda 1.87 4.31

İtalya 1.86 4.27

Portekiz 1.85 4.26


ZAMSIZ TARİFE KUYRUĞU

Bu arada Ankara'da doğalgaza zam yapılacağı haberini alan vatandaşlar, mevcut fiyattan kontör yüklemek için gaz satış bürosuna akın etti. Büronun önüne sabahın erken saatlerinden itibaren gelmeye başlayan vatandaşlar, uzun bir kuyruk oluşturdu. Saatler süren bekleme esnasında kuyruktakiler, zaman zaman kendileri arasında, bazen de güvenlik görevlileri ile tartıştı.
Zam geleceğini duyduğu için 200 liralık gaz almak için sabahın erken saatlerinden itibaren kuyruğa giren vatandaşlar, 1 ay önceden tasarruf edebilmek için tabsarruflarından kısarak gaz almayı tercih etti

Ekonomi
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...