HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

YSK seçmen listesi sorgula 2014 - YSK seçmen sorgulama

Kaynak:
YSK seçmen listesi sorgula 2014 - YSK seçmen sorgulama

YAŞAM Haberleri  / 

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde seçim kurullarında çalışmalar hız kazandı. YSK seçmen listesi sorgula 2014 TIKLA öğren.

YSK tarafından ne zaman açıklanacağı merak edilen YSK seçmen listeleri askıya asılıyor. YSK seçmen sorgulama adresi ve 2014 yerel seçimleri nerede oy kullanacağım işte tüm ayrıntılı bilgiler.30 Mart 2014 günü nbsp;yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleriyle ilgili Muhtarlık Bölgesi Askı Listeleri bugünden (10 Ocak 2014 günü saat 08:00'den) itibaren başlayarak 23 Ocak günü saat 17:00'a kadar tüm mahalle ve köy muhtarlıklarında askıya çıkartılacak. Konu ile ilgili olarak bilgi veren nbsp;Yüksek Seçim Kurulu nbsp;yetkilileri, belirtilen süre içerisinde seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayanlar, 30.03.1996 tarihinde ve daha önce doğanlar, başka bir muhtarlık bölgesi askı listesinde yazılı olup da sürekli olarak oturmak amacıyla listenin askıya çıkartıldığı muhtarlık bölgesine gelenler, öğrenci olup seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyenler, muhtarlık bölgesi askı listesinde kendisine ait kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık veya eksiklik bulunanlar, nüfus bilgisi değişenler, askerlikte terhis olan, yada asteğmenliğe nasbedilen ancak silah altında bulunmaları nedeniyle askı listelerinde kaydı bulunmayanlar ve yine aynı nedenle kayıtları dondurulmuş bulunanların listedeki durumu değiştirmeleri istendi.


YEREL SEÇİMLER LİSTESİ TIKLA ÖĞREN


Yapılan açıklama da şu bilgilere yer verildi: 'Kasıtlı suç nedeniyle haklarında verilen mahkumiyet kararları kesinleşmekle birlikte henüz ceza infaz kurumuna alınmayan veya koşullu salıverilen ancak hak ederek tahliye edileceği süreyi dolduramayanlar ile uzun süreli cezası ertelenenler, 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu'nun 408. maddesinde belirtilen ve ayırt etme gücü olan ilgilinin yaşlılığı, engelliliği, deneyimsizliği veya ağır hastalığı sebebiyle işlerini gerektiği gibi yönetememesi sebeplerine bağlı olarak kendi istekleri üzerine verilen kısıtlama kararı kesinleşenler, tutuklu ve taksirli Suçlardan Hükümlü askı listesinde yanlışlık veya eksiklik bulunanlar, Tutuklu ve Taksirli suçlardan hükümlü bulunduğu halde askıya çıkartılan tutuklu ve taksirli suçlular askı listesine yazılamamış bulunan seçmenlerin bizzat kendilerine ait bilgi ve belgeleriyle birlikte İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına müracaatlarıyla kayıtlarını yaptırmaları veya düzeltmeleri gerekiyor.'
YAŞAM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...