Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elektrikler gelince bunu sakın yapmayın!

/ Kaynak: AA
Elektrikler gelince bunu sakın yapmayın!

YAŞAM Haberleri  / AA

'Elektrik kesintisi olduğu andan itibaren, elektrikle çalışan doğalgaz yakıcı cihazlarının tamamının kapalı konuma getirilmesi gerekiyor'

Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, birçok bölgede yaşanan elektrik kesintileri süresince, elektrikle çalışan doğalgaz yakıcı cihazlarının kapalı konuma getirilmesi gerektiğini belirtti.Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelinde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle bazı önlemler alınması gerektiğini ifade etti.Elektrikle çalışan doğalgaz yakıcı cihazlarının kapalı konuma getirilmesi uyarısında bulunan Arslan, şunları kaydetti: nbsp;"Elektrik arzı tekrar sağlandıktan sonra, yakıcı cihazların 15 dakika süreyle kesinlikle çalıştırılmaması gerekmektedir. Bu tedbirlerin alınması doğalgaz tüketicilerimizin can ve mal güvenliği ve elektrik şebekesine gelecek yükler açısından büyük önem arz etmektedir." Öncelikle elektrik kesintisiyle ilgili aranacak numara 186. Ancak Türkiye genelini etkiyen bugünkü gibi bir durumda bu namaraya ulaşmak imkansız.Başta buzdolabı, fırın, çamaşır ve bulaşık makinaları, televizyon gibi elektronik aletlerin fişlerini pirizden çekebiliriz. Geri geldiğinde yaşanacak yüksek voltaj zarar verebilir.


ELEKTRİK KESİNTİSİ SIRASINDA NE YAPMALI?
Elektrik kesintisi sırasında asansörde birileri olabilir. İşyeri ya da binada asansörleri kontrol etmekte fayda var. Kalanlar var ise yardım edilmeli.

TELEFON ŞARJI AZALDIYSA NE YAPMALI

Akıllı telefonlarda enerji tasarrufu sağlamak ve şarj süresini uzatmak için yapılması gerek birkaç işlem bulunuyor.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...