Yurtta hava durumu nasıl olcak?

/ Kaynak: İHA
Yurtta hava durumu nasıl olcak?

YAŞAM Haberleri  / İHA

Yapılan son değerlendirmelere göre yurtta hava durumu şöyle olacak

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun güneydoğu kesimleri ile zamanla batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu Çanakkale, Balıkesir, Denizli çevreleri ile Bursa ve Edirne'nin güney, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıkları bugün ülkenin batısında, yarından itibaren ise ülke genelinde 8 ila 12 derece arasında, hissedilir derecede artacak. Mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıklar, yurt genelinde normalleri civarına, iç bölgelerde ise mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerine kadar çıkacak.

Cumartesi yurtta yağış beklenmezken, gece saatlerinde Çanakkale çevrelerinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanağın, pazar günü nbsp;Marmara'nın güneyi, Kuzey ve İç Ege, Göller Bölgesi, İç nbsp;Anadolu ile Batı ve Orta nbsp;Karadeniz'in iç kesimlerinde, pazartesi ise Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimi, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve nbsp;Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında etkili olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarındaki yükselişle birlikte normalleri civarı ve iç kesimlerde mevsim normalleri üzerindeki sıcaklık seyrinin, mayıs ayının ilk haftasına kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:



Ankara: Parçalı ve az bulutlu 18


İstanbul: Parçalı bulutlu 17


İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 20


Adana: Az bulutlu ve açık 22


Antalya: Parçalı ve az bulutlu 21


Samsun: Parçalı ve az bulutlu 19


Trabzon: Parçalı bulutlu 16


Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 8


Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 18

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...