HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Diyarbakır ve Siirt'teki terör saldırıları

Kaynak: AA
Diyarbakır ve Siirt'teki terör saldırıları

YAŞAM Haberleri  / AA

Diyarbakır'ın Hani ve Lice ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Lice Belediye Başkan Yardımcısı Harun Erkuş'un da yer aldığı 6 kişi yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca, Bingöl-Diyarbakır karayolunda değişik tarihlerde meydana gelen yol kesme ve kolluk kuvvetlerine karşı saldırı olaylarının aydınlatılması amacıyla 24 Mayıs 2014'ten itibaren adli makamların talimatları doğrultusunda soruşturma yürütüldüğü belirtildi.
Uzun süreli çalışmalar sonucunda, bölücü terör örgütü mensupları ve müzahir oluşumların, Hani ve Lice'deki yol kesme eylemlerine katılmaları konusunda sivil halkı tehdit ederek baskıyla eylem yaptırdığı kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
"Kolluk kuvvetlerine karşı saldırıları bizzat organize ettikleri ve basın-yayın yoluyla terör örgütü propagandası yaptıkları yönünde veriler elde edilmiştir. Çalışmalar sonucunda 'Terör örgütüne üye olma, terör amaçlı yol kesme, araç yakma ve kolluk kuvvetlerine toplu aktif direnme suçlarını işleyenlere ait 12 adreste zırhlı araçlar desteğinde jandarma ve polis özel harekat timlerinin katılımıyla saat 04.30'ten itibaren eş zamanlı operasyon icra edilmiştir. Arama sonucunda 6 şüpheli yakalanarak haklarında adli işlem başlatılmıştır."
Gözaltına alınan 6 kişi arasında HDP'li Lice Belediye Başkan Yardımcısı Harun Erkuş'un da yer aldığı öğrenildi.
Siirt'teki operasyon
Öte yandan, Siirt'te İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda, eylem hazırlığında olan PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması YDG/H üyesi 10 kişi yakalandı.


YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...