HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Cudi Dağı'ndaki yangın için vatandaşlar seferber oldu

Kaynak:
Cudi Dağı'ndaki yangın için vatandaşlar seferber oldu

YAŞAM Haberleri  / 

Şırnak'ın Cudi Dağı'nda 2 gündür devam eden yangın, yasaklı olmasına rağmen bölgeye giden vatandaşlar tarafından söndürülmeye çalışılıyor.

Şırnak'ın Cudi Dağı'nda geçici güvenlik bölgesinde 2 gündür devam eden yangın, yasaklı olmasına rağmen bölgeye giden vatandaşlar tarafından söndürülmeye çalışılıyor.

Şırnak'ın karşısındaki Irak sınır şeridi üzerinde bulunan ve PKK'nın önemli üslenme alanlarının yer aldığı Cudi Dağı'ndaki ormanlık alanda 2 gün önce başlayan yangın rüzgarında etkisiyle geniş bir alana yayılarak devam ediyor. Şırnak Valiliği tarafından ilan edilen geçici güvenlik bölgesinde meydana gelen yangına müdahale etmek için bugün Demokratik Bölgeler Partisi ile Halkların Demokrasi Partisi il yöneticilerinin Belediye hoparlörlerinden yaptığı anons üzerine yüzlerce vatandaş yangını söndürmek için seferber olup Cudi Dağı'na gitti. Bölgeye girişin güvenlik gerekçesiyle yasak olmasına rağmen Cudi Dağı'na giden vatandaşlar kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye çalışıyor. Yanlarında kazma, kürek, tırmık gibi malzemelerin yanısıra zehirlenmelere karşı acil yardım malzemesi de götüren vatandaşlar tüm uğraşlarına rağmen alevleri söndüremiyor. Şırnak Belediyesi'ne ait itfaiye araçlarının da dağlık alan olduğu için müdahale edemediği, rüzgarın etkisiyle gittikçe yayılan alevler nedeniyle onlarca hektarlık ormanlık alanın yandığı belirtiliyor. HDP Şırnak milletvekilleri Aycan İrmez ile Leyla Birlik'in de incelemelerde bulunmak amacıyla yangının olduğu bölgeye gittikleri öğrenildi.

YAŞAM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...