Uyuşturucuya mehteranlı tepki yürüyüşü

Uyuşturucuya mehteranlı tepki yürüyüşü

YAŞAM Haberleri

Eskişehir Kültür Derneği Mehteran Takımı uyuşturucu maddeye tepki göstermek için şehir merkezinde marşlar eşliğinde yürüdü.

Hamamyolundan yürümeye başlayan mehteran takımı marşlar eşliğinde İki Eylül Caddesine geldi. Burada çok sayıda vatandaş mehteran takımına eşlik ederek, telefonlarınla görüntü çekti. Vatandaşlardan bazılarının ise mehteran ekibinin geçmesi sırasında alkışlaması dikkat çekti. Mehteran takımının yürümeye başlamasının ardından ise, çok sayıda vatandaş yürüyüşe eşlik etti. Mehteran yürüyüşüne Taşbaşı'nda son verdi.


Marşlar eşliğinde yürüyen mehteranın Şefi olan İsa Canseven, Taşbaşı önünde yaptığı basın açıklamasında sol yıllarda uyuşturucu madde kullanımının artışına dikkat çekti.


Her yıl çok sayıda kişinin uyuşturucu madde kullanıma bağlı olarak hayatını kaybettiğine dikkat çeken Canseven, "Anne babadan zorla para almaya çalışmalar ve anne babayı öldürmeye varan tartışmalar, yolun sonunu göremedikleri için bölücü, yıkıcı, insan hayatlarını hiçe sayan, sırtlan kümelerinin yanında bulur kendilerini. Tiyatro gibidir gerisi, uyuşturucuyu aldıkça barona köleleliği artar, uyuşan beden baronun hizmetkarı olur. Birleşmiş Milletlerin yaptığı bir araştırmaya göre dünya üzerinde dönen uyuşturucu gelirinin miktarı 400 milyar dolardır. Bu para, BM üyesi pek çok devletin Gayri Safi Milli Hasılasından kat kat daha fazladır. OECD'nin hazırladığı raporlarda ise ABD ve Avrupa'da bir yıl içinde ödenen uyuşturucu parası 112 milyar dolara ulaşmıştır. Bu paranın 85 milyar dolarının da dünyanın çeşitli yerlerinde aklandığı dile getirilmektedir. Rakamlar, uyuşturucu ticaretinde dönen paranın ülke ekonomileri ve hükümetlerin ekonomi politikaları üzerinde belirleyici bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir. Sektör haline gelen uyuşturucu ticaretinde, ilaç ve kimya sanayinden daha fazla para dönmektedir. Ülkemizde bonzai ve sentetik uyuşturuculardan 2014 yılında bilinen rakamlara göre 648 kişi vefat etmiştir. Adli Tıp Kurumları'ndan alınan raporlarda Türkiye'de 2014 yılında 7'si kadın, 232 kişinin doğrudan, 12'si kadın 416 kişininde dolaylı olmak üzere 648 kişinin uyuşturucudan hayatını kaybettiği belirtildi" dedi.


"TERÖR UYUŞTURUCUDAN BESLENİYOR"
Uyuşturucu madde ile mücadelenin terörün bitirilmesinde de etkili olduğunu belirten Cansever, sözlerine şöyle devam etti:
"Bugün canımızı yakan lanetlerin, en çok önem verdiği ve Türkiye'de yayılmaya gayret ettiği tek para ve destek silahlarıdır. Bizler evlatlarımıza destek çıkarsak, bizler özümüze, komşumuza ve kendimize sahip çıkarsak, zannediyorum ki hiç bir vatan evladı dağda can vermeyecektir. Onlara prim de vermeyecektir." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...