İtfaiye'nin yardımına TOMA'lar yetişti

İtfaiye'nin yardımına TOMA'lar yetişti

YAŞAM Haberleri

Tunceli'de çalılık alanda çıkan ve evlere sıçrama tehlikesi bulunan yangın, 3 itfaiye aracıyla birlikte TOMA'ların müdahalesi ile söndürüldü.

Tunceli merkeze 15 kilometre uzaklıktaki Konoğlu Köyü'nde saat 15.00 sularında çalılık alanda henüz belirlenmeyen bir nedenle çıkan yangın, kuru otların tutuşmasıyla geniş bir alana doğru yayıldı. Yaklaşık 200 hektarlık alanda etkili olan yangın, köylülere ait birçok bahçeye sıçradı. Bir anda yüzlerce meyve ağacının yanmasına neden olan yangının rüzgarın etkisiyle 70 haneli Kanoğlu Köyü'ne doğru ilerlediği haberi üzerine Tunceli Belediyesi'ne ait 3 itfaiye aracı yangın bölgesine geldi. Ancak yangın söndürmede itfaiye ekiplerinin yetersiz kalması üzerine Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin Şen'in talimatıyla TOMA'larla da müdahale edildi. TOMA ve itfaiye ekipleri ile köylülerin uzun süren çalışması sonrası yangın kontrol evlere ulaşmadan kontrol altına alındı. 

Kanoğlu Köyü'nde 200 hektarlık alanda etkili olan yangın, birçok bahçeye de sıçradığı ve yüzlerce meyve ağacının yanmasına yolaçtığı öğrenildi. Ayrıca 2 arıcıya ait yaklaşık 750 kovanın da yandığı kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...