Babası tarktör kendisi drift motosikleti yaptı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Babası tarktör kendisi drift motosikleti yaptı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Daha önce traktör yapan babasının izinden giden Muhammed Sinan Çalım, drift motosikleti yaptı.

Tasarımı Çalım’a ait olan motosiklet diğer motosikletlerden farklı olarak tasarlandı.Adıyaman Küçük Sanayi Sitesi’nde babası Şükrü Çalım’ın yanında çalışan genç, drift (motor sporları) yapmak için kendi tasarladığı 3 tekerlekli motosiklet yaptı. Yurt dışında yaygın olan drifti internette gören ve drift motosikleti yapmaya karar veren Muhammed Sinan Çalım, yaklaşım beş ayda motosikleti tamamladı. Arka iki tekeri diğer drif motosikletlerinin tekerleklerinden büyük, ön tekeri diğer motosiklet tekerleklerinden küçük olarak yapıldı. Muhammed Sinan Çalım, motosikletine ‘Çalımsiklet’ ismini verdi.

Saatte 150 kilometre hız yapabilecek motor gücüne sahip ‘Çalımsiklet’i trafiğe çıkartmayacağını sadece hafta sonraları sanayide kullanacağını kaydeden Muhammed Sinan Çalım, drift motosikletini internette görmesinin ardından yapmaya karar verdiğini dile getirdi.

Sinan Çalım, “Türkiye’de yaygın olmayan drifti internette gördüm. Gördükten sonra ‘neden bizde yapmayalım’ dedim. Kendim yaptım. Babam traktör yapmıştı; bende bir şeyler yapmak istedim. Drift yapabiliyor ve hızı 150’ye kadar yükselebiliyor. Ben bu hızı yapmıyorum ve hızı sevmiyorum. Soyismim Çalım olduğu için motosikleti ‘Çalımsiklet’ olarak adlandırdım. Bunu günlük yaşamımızda değil, hafta sonu sanayide binmek için yaptım” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...