Suriyeliler yeni yılda savaşın bitmesini istiyor

Düzenleyen:
Suriyeliler yeni yılda savaşın bitmesini istiyor

YAŞAM Haberleri

Türkiye'ye yerleşen Suriyeliler, hemen her gün insanların hayatını kaybettiği, binlerce kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı savaşın yeni yılda bitmesini ümit ediyor.

Ülkelerinde yaklaşık 5 yıldır süren iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin yeni yılda tek dilekleri, barış.

Kimi Yayladağı ilçesindeki çadır kentlerde kimisi ise kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde hayata tutunmaya çalışan Suriyeli sığınmacılar, 5 yıldan bu yana aralıksız devam eden, hemen her gün insanların hayatını kaybettiği ve binlerce kişiyi evlerini terk etmek zorunda bırakan savaşın yeni yılda bitmesini istiyor.

Suriye'nin Lazkiye kentinden gelen Ali Dip, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldır ülkesinden, yurdundan uzakta olduğunu söyledi.

Türkiye'de hemen her ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Dip, yeni yıldan tek dileğinin barış olduğunu, artık ülkesinde insanların ölmesini istemediğini aktardı.

İki yıl önce ailesiyle Yayladağı'na gelen Teslime Vezir (18) ise burada eğitimine devam ettiğini ancak aklının vatanında olduğunu belirtti. Vezir, 2016'da Suriye'deki savaşın bitmesini, ülkesine barış ve huzur gelmesini diledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...