Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şehidin minik kızı yürekleri dağladı

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Şehidin minik kızı yürekleri dağladı

YAŞAM Haberleri  / iha

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit olan özel harekat polisi Musa Yüce, düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı. Şehit Yüce’nin minik kızı Zehra’nın “Baba gitme, baba, baba” feryadı yürekleri dağladı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bugün sabah saatlerinde çıkan çatışmada şehit olan özel harekat polisi Musa Yüce için Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkan, şehit polis memuru Yüce’nin eşi Hatice Yüce, kızı Zehra ve oğlu Muhammed Ali ile Musa Yüce’nin mesai arkadaşları katıldı.

"BİZİ BIRAKMAYACAKSIN DİYE SÖZ VERMİŞTİN, NE OLUR KALK, NE OLUR GİTME"

Tören, şehit polis memuru Yüce’nin naaşının ambulanstan alınarak katafalka konulmasıyla başladı. Bu sırada şehit polis Yüce’nin eşi Hatice Yüce tabuta sarılarak, "Kalk ne olur burası sana yaramıyor. Kalk bir tanem ne olur. Ne olur kalk, dayanamıyorum sensizliğe. Lütfen kalk bir tanem, ne olur kalk, bizi bırakmayacaksın diye söz vermiştin, ne olur gitme, beni bırakma ne olur yaşıyorsun biliyorum" feryadında bulundu.

Tören daha sonra Yüce’nin öz geçmişinin okunmasıyla devam etti. Öz geçmişin okunmasının ardından bir konuşma yapan Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, “Musa Yüce, Sur ilçemizde halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak, kurulan barikatların kaldırılması ve hendeklerin kapatılması için yapılan müşterek operasyon sırasında bölücü terör örgütü mensuplarının silahlı saldırısı sonucu şehit düşmüştür. Vatanın ve milletin ebedi varlığı, devletin bölünmez bütünlüğüne kasteden halkımızın huzurunu bozmaya çalışan ve bunlara destek verenlere karşı güvenlik güçleri olarak milletimizle tek vücut halinde mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Vatan uğruna canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi bir kez daha yad eder, merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine ve meslektaşlarıma baş sağlığı dilerim” dedi.

MESLEKTAŞLARI YÜCE’NİN NAAŞINI TEKBİRLERLE TAŞIDI

Taşdan’ın konuşmasının ardından tören dini vecibelerin yerine getirilmesiyle devam etti. Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından meslektaşları, Musa Yüce’nin cenazesini tekbirlerle taşıyarak ambulansa götürdü. Bu sırada şehit polis Musa Yüce’nin kızı Zehra’nın “Baba, baba gitme, baba, baba, baba” demesi yürekleri dağladı. Musa Yüce’nin eşi Hatice Yüce ise kızını “baban uyuyor kızım, artık uyanmayacak kızım, baban uyuyor bizi bırakıp gitti baban, aldılar onu bizden” diyerek teselli etmeye çalıştı.

Tören’in ardından Musa Yüce’nin naaşı memleketi Kayseri’nin Bünyan ilçesine gönderildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...