HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Nesli tükeniyordu, Tunceli'de görüldü

Düzenleyen: /
Nesli tükeniyordu, Tunceli'de görüldü
Su Samuru, , Haber

YAŞAM Haberleri

Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan su samuru, Tunceli'de balık yerken amatör kamera tarafından görüntülendi.

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan sansargiller familyasından olan su samuru, Tunceli'de Peri Çayı'nda balık yerden Hüseyin Narin isimli vatandaş tarafından görüntülendi. Mazgirt ilçesinde bulunan Bağın Kaplıcaları'nda amatör kamerayla çekilen görüntülerde su samurunun sık sık çay sularına dalarak yakaladığı balıkları kayalıklarda yediği görülüyor.

Bağın Kaplıcası'nda işletme müdürü olarak çalışan ve su samurunu görüntüleyen Hüseyin Narin, "Bu hayvanları soyları tükenmeden görmek isteyenleri hem bunları görmeye hem de kaplıcamızın şifalı sularından yararlanmaya davet ediyoruz" dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, zaman zaman Munzur Çayı ile Ovacık ilçesi yakınlarında su samurunun vatandaşlar tarafından görüldüğünü belirterek, "Bakanlığımızın ulusal biyolojik çeşitlilik envanter ve izleme projesi kapsamında Tunceli ilinin karasal ve iç su ekosistem ve biyolojik çeşitlilik izleme projesinin sonuç raporu ortaya çıktı. Buna göre izlenecek 8 memeli türün ilk sırasında su samuru yer alıyor" diye konuştu.

Su samurunun neslinin tükenme tehlikesi altında bulunduğunu dile getiren Gürsönmez, "Su samurunun ilimizde sıkça görülmesi bizim için güzel bir olay. Bu anlamda kendimizi şanslı görüyoruz" dedi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...