HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Önce yağmur sonra kar geliyor

Düzenleyen: /
Önce yağmur sonra kar geliyor
Hava Durumu, Kar Yağışı, Haber

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji uzmanları sıcaklığın hissedilir derecede azalacağını ve yurt genelinde kar yağışı beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Trakya kesimi ile akşam saatlerinden sonra Marmara bölgesi ve iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi beklenmektedir. Yağışların; Marmara bölge geneli ve Kıyı Ege ile gece saatlerinden sonra Zonguldak, Düzce, Bartın ve Bolu çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor." denildi.

ÖNCE YAĞMUR SONRA KAR GELİYOR

Yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak olan yağışların bugün hava sıcaklığının hissedilir derecede düşüşüyle birlikte önce Trakya’da ve Marmara’ nın batısında, akşam ve gece saatlerinde ise Marmara bölgesinin güney ve doğusu ile kuzey ve İç Ege’de karla karışık yağmur ve kar şekline dönmesi, rüzgarın da kuzeydoğu yönlerden (poyraz) kuvvetli (40-70 Km/S) olarak esmesinin beklendiği belirtildi.

MARMARA'DA SAĞANAK

Bugün Marmara bölgesi ile kıyı Ege'de kuvvetli, yer yer ise çok kuvvetli (21-75 kilogram/metrekare) olması bekleniyor. Kuvvetli yağış sonucu meydana gelebilecek ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların bugün hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşüşüyle birlikte önce Trakya'da ve Marmara'nın batısında, akşam ve gece saatlerinde ise Marmara bölgesinin güney ve doğusu ile kuzey ve İç Ege'de karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği, rüzgarın da kuzeydoğu yönlerden (poyraz) kuvvetli (40-70 kilometre/saat) olarak eseceği öngörülüyor.

İSTANBUL...

İstanbul'da yağışların gün boyu boyunca kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak şeklinde devam edeceği, akşam saatlerinden sonra yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor.

Ankara ve iç kesimlerde ise cumartesi günü kar yağışı bekleniyor. Pazar gününden itibaren sıcaklıklar tekrar yükselecek...

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...