Para devamsızlığı bitirecek

Düzenleyen:
Para devamsızlığı bitirecek

YAŞAM Haberleri

2 milyon hanenin yararlandığı şartlı eğitim yardımı uygulamasıyla, devamsız gün sayısı yüzde 50 azalırken, liseye devam oranı yüzde 80’e çıktı

Oğuzhan Şahin ANKARA
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın devreye soktuğu “şartlı eğitim yardımı” etkisini gösterdi. Yoksul ailelere, çocuklarını düzenli okula göndermeleri karşılığında verilen yardım sayesinde, “devamsız gün” sayısı yüzde 50 oranında azalırken, liselerde devam oranı yüzde 80’leri buldu. Ödemelerin annelere yapılması da, kadınların güçlendirilmesi yönünde önemli katkı sağladı. Şartlı eğitim yardımı, nüfusun en yoksul yüzde 6’lık kesiminde yer alan ve maddi imkânsızlıklar sebebiyle çocuklarını okula gönderemeyen ailelere, “çocuklarının okula devam etmeleri” şartıyla veriliyor. Ödemeler Ziraat Bankası ve PTT’ler aracılığı ile doğrudan anneler adına açılan hesaplara yapılıyor. Kız çocuklarına yapılan yardım miktarı, erkek çocuklarına yapılandan daha yüksek oluyor. Bakanlık yetkilileri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla, ilköğretim ve lisede okuyan fakir ve yardıma muhtaç ailelerin çocuklarının önlük, ayakkabı, çanta, kırtasiye gibi temel okul ihtiyaçlarının karşılandığını, öğle yemeği ve kitap yardımı yapıldığını, öğrencilerin barınmasından taşınmasına kadar çeşitli konularda da katkılar sağlandığını bildirdi. 

Aylık ödeme miktarları şöyle:
İlköğretime devam eden erkek öğrenci için aylık 35 TL, kız için 40 TL
Ortaöğretime devam eden erkek öğrenci için aylık 50TL, kız için 60 TL

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...