Kalp masajıyla eşini kurtardı, Cumhurbaşkanı’ndan davet aldı!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kalp masajıyla eşini kurtardı, Cumhurbaşkanı’ndan davet aldı!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Mersin’in Tarsus ilçesinde ocak ayında, eşini kalp masajıyla kurtaran Tülay Yazlık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenleyeceği resepsiyona davet edildi.

İlkokul mezunu olan Tülay Yazlık, arıcılık yapan eşi Mahir Yazlık (65) tarlada kalp krizi geçirince, kalp masajı ve suni teneffüs uygulamıştı. Kalbi çalışmaya başlayan Yazlık, daha sonra kalbine stent takılarak sağlığına kavuşmuştu. SGK emeklisi olan ve arıcılık yapan 2 çocuk babası Mahir Yazlık, kovanlarını Tarsus’a 10 kilometre uzaklıktaki Büyük Kösebalcı köyüne götürmüştü. Mahir Yazlık, eşiyle birlikte boş bir arazide arı kovanlarıyla ilgilenirken fenalaşınca, eşi Tülay Yazlık hemen kalp masajı ve suni teneffüs yapmıştı. Tülay Yazlık eşinde yeniden hayat belirtisi göstermesinin ardından 112’yi aramıştı. Ambulans tarafından Medical Park Tarsus Hastanesi’ne götürülen Mahir Yazlık’a yaklaşık 20 dakika boyunca kalp masajı ve elektroşok yapılmıştı. Yeniden çalışan kalbe, Doç. Dr. Tasal ve ekibi tarafından stent takılmıştı.
Kalp masajıyla eşini kurtardı, Cumhurbaşkanı’ndan davet aldı!

250 KİŞİ DAVET EDİLDİ
Bilinçli davranarak eşinin kurtulmasını sağlayan Tülay Yazlık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında vereceği resepsiyona davet edildi. Tülay Yazlık, Cumhurbaşkanlığı’ndan davet aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Yazlık’ın katılacağı resepsiyona, aralarında polis, şehit annesi, şehit eşi, köy korucusu, temizlik görevlisi, vali ve rektörlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 250 kişi davet edildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...